Mukaan partioon!

Olit sitten minkä ikäinen tahansa, aikuinen tai lapsi, niin olet tervetullut mukaan partioon!

Mitä partio on?

Partiossa:

  • tutustutaan uusiin ihmisiin
  • retkeillään luonnossa, metsässä ja vesillä – Suomessa ja ulkomailla
  • yövytään teltassa tai mökissä kesällä ja talvella
  • osallistutaan erilaisille leireille
  • leikitään ja lauletaan kavereiden kanssa
  • opitaan kokemisen ja tekemisen kautta
  • päätetään yhdessä asioista ja jaetaan vastuuta
  • harjoitellaan johtamistaitoja
  • kokoonnutaan viikottain oman ryhmän kanssa
  • saadaan kansainvälisiä kokemuksia

Partiossa suoritetaan koko Suomen yhteistä partio-ohjelmaa, joka koostuu erilaisista aktiviteeteista. Aktiviteetteja tekemällä perehdytään uuteen ja opitaan toimimaan yhdessä erilaisten ihmisten kanssa. Partiossa pyritään oppimaan tekemisen kautta ja partiossa tehdäänkin paljon asioita. Partiolainen voi osallistua erilaisille retkille, leireille ja vaelluksille, sekä erilaisiin partiotaitokisoihin.

Partio.fi – Kenelle partio sopii? (Psst.. Partio sopii kaikille iästä riippumatta!)

Lapset

Lippukunnastamme löytyy ryhmiä ensimmäisestä luokasta lähtien. Ryhmät kokoontuvat perinteisesti viikottain ja suorittavat oman ikäkautensa partio-ohjelmaa.

Partio on hauska, monipuolinen ja hyödyllinen harrastus lapselle. Partio tarjoaa paljon mukavaa tekemistä, kuten yhdessä leikkimistä, pelaamista, uusien taitojen oppimista sekä retkiä ja leirejä. Partiossa lapsi saa uusia kavereita ja solmii ystävyyssuhteita, jotka kestävät parhaimmillaan läpi elämän. Partio on harrastus, joka on täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä!

Partio.fi – Partio on hyvä harrastus lapselle

Nuoret

Monet aloittavat partion jo lapsena, mutta mukaan voit tulla minkä ikäisenä tahansa! Partio onkin hauska ja monipuolinen harrastus myös nuorelle. Partiossa pääset tekemään ja kokemaan uusia asioita, retkille, leireille ja moniin mielenkiintoisiin tapahtumiin, joissa tutustut uusiin, oman ikäisiin nuoriin ympäri Suomea. Parasta partiossa ovat hienot elämykset ja seikkailut yhdessä partiokavereiden kanssa.

Partio.fi – Partio on hauska harrastus nuorelle!

Aikuiset

Lippukunta tarvitsee aikuisia tekijöitä siitäkin huolimatta että olemme nuorisojärjestö. Aikuisten rooli on tukea ja auttaa nuoria toteuttamaan partio-ohjelmaa. Partiossa pääsee aikuisena kokeilemaan ja oppimaan paljon sellaista mitä ei muissa harrastuksissa pääse. Ryhmänohjaajien lisäksi lippukunta kaipaa paljon lisäsilmiä ja auttavia käsipareja. Tervaksentekijät on historiansa aikana ainoastaan kasvattanut jäsenmääräänsä joten meillä on jatkuva aikuisrekry päällä. Jokaiselle löytyy varmasti se oman kokoinen ja näköinen homma lippukunnasta.

Partio.fi – Aloita uusi harrastus aikuisena – Liity partioon!

Sisupartio

Tervaksentekijöissä alkoi oma sisuryhmä vuonna 2011. Tervaksentekijöiden sisuryhmä Seeprat kokoustaa tiistaisin Hervannassa. Ryhmän kokouksissa noudatetaan partio-ohjelmaa osallistujien taitojen ja kykyjen mukaan. Tervaksentekijöiden sisuryhmään ovat tervetulleita kaikenlaiset lapset ja nuoret, jotka kokevat tarvetta tuetulle partiotoiminnalle.

Partio.fi – Partio erityistä tukea tarvitseville

Sisuryhmään haetaan myös aikuisia johtamaan. Olisiko tämä sinun juttusi? Ota yhteyttä sisuryhmän johtajaan yhteystiedot -sivulta.

Haluan liittyä mukaan!

Hienoa, että kiinnostuit! Tervetuloa rohkeasti kokeilemaan – voit muutaman kerran jälkeen kuulostella miltä tuntuu, olisiko tämä mieleinen harrastus juuri teille. Tarjoamme jokaiselle kiinnostuneelle kolme maksutonta kokeilukertaa.

Partio aloitetaan liittymällä jäseneksi haluamaasi lippukuntaan eli partion paikallisyhdistykseen. Jotta voit osallistua Tervaksentekijöiden toimintaan, tulee sinun liittyä Partiolippukunta Tervaksentekijät ry:n jäseneksi.

Ohjeet sähköisen jäsenhakemukseen ja sen täyttämiseen: terte.partio.net/jasenyys/

Haluaisin tietää partiosta vielä hieman lisää…

Voit aina lähestyä kaikkia johtajiamme, jos haluaisit kuulla lisää esimerkiksi ryhmistämme. Yleisissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä lippukunnanjohtajaan.

Kokosimme alle myös lisää hyödyllisiä linkkejä, joista voitte tutustua partiotoimintaan:

10 syytä liittyä partioon (Partio.fi)

Kansainvälinen harrastus (Partio.fi)

Avoin ja moninainen partio (Partio.fi)

Kestävä kehitys partiossa (Partio.fi)

Videoita partiosta