Partiotoimintaan tutustuminen

Partioon voi tutustua maksutta kolme kertaa, jolloin on voimassa tutustujan partiovakuutus. Tutustumisesta kannattaa sopia ryhmän johtajan (yhteystiedot) kanssa. Jos partiota haluaa jatkaa kolmen kerran jälkeen, on tehtävä päätös partioon liittymisestä ja täytettävä jäsenhakemus.

Jäsenhakemus

Tervaksentekijöihin liitytään täyttämällä sähköinen jäsenhakemus. Merkitse lisätietoja-kenttään, mihin ryhmään lapsi on tulossa, ja tarkista ryhmät-sivulta, että ryhmässä on tilaa. Syötä lapsen tietoihin vain lapsen omat yhteystiedot. Puhelinnumero on pakollinen kenttä, mutta syötä siihen esimerkiksi nollia, jos lapsella ei ole omaa puhelinta. Älä syötä lapselle huoltajan sähköpostiosoitetta. Huoltajan yhteystiedoille on oma kenttänsä huoltajan tiedoissa, eikä rekisterissä saa olla samaa sähköpostiosoitetta kahdella henkilöllä. Kaikki sähköpostit lähetetään aina huoltajan osoitteeseen.

Jäsenhakemuksen hyväksymisen jälkeen huoltajalle lähetetään automaattisesti sähköposti, jossa on huoltajan asiakasnumero ja ohjeita.

Jos jäseneksi liittyvä henkilö on ollut jäsen tällä vuosituhannella tai on kirjattu Kuksaan tilapäisenä tapahtumaosallistujana alle 6 kk sitten, älä täytä jäsenhakemusta vaan ota yhteyttä lippukunnanjohtajaan, sihteeriin tai jäsenrekisterinhoitajaan (Yhteystiedot). Lippukuntaa vaihtaessa ilmoita edelliseen lippukuntaan jäsenyyden päättymisestä. On myös mahdollista olla usean lippukunnan jäsen.

Asiointipalvelu, jäsenrekisteri Kuksa ja PartioID

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksa löytyy osoitteesta https://kuksa.partio.fi/. Jokaisen lippukunnan toimintaan osallistuvan on oltava merkittynä Kuksaan. Lisäksi on Asiointipalvelu https://asiointi.partio.fi/, joka on toinen käyttöliittymä jäsenrekisteriin. Molempiin kirjaudutaan PartioID:llä. Syksystä 2021 alkaen PartioID rekisteröidään jo ennen jäsenhakemuksen täyttämistä. PartioID:n rekisteröintiin on lisäksi linkki Kuksan ja Asiointipalvelun kirjautumissivuilta. Rekisteröintisivu kysyy jäsennumeroa ja sähköpostiosoitetta. Alaikäisen partiolaisen huoltaja syöttää jäsennumeron paikalle oman asiakasnumeronsa ja oman jäsenrekisteriin merkityn sähköpostiosoitteensa.

Asiakasnumero löytyy rekisteriin lisäämisen yhteydessä lähetetystä sähköpostista. Jos lapsen jäsenmaksun maksajaksi on merkitty huoltaja, huoltajan asiakasnumero löytyy myös lapsen jäsenmaksulaskun kohdasta Asiakasnumero. Muussa tapauksessa siinä on lapsen oma jäsennumero. Jos et tiedä omaa huoltajanumeroasi tai muista rekisteriin merkittyä sähköpostiosoitettasi, tai rekisterissä on vanhentunut sähköpostiosoite, ota yhteyttä lippukunnanjohtajaan, sihteeriin tai jäsenrekisterinhoitajaan. Yhteystiedot

PartioID on henkilökohtainen. Huoltaja ei pysty alaikäisen jäsenen tiedoilla rekisteröidyllä PartioID:llä ilmoittamaan lasta tapahtumiin, eikä huoltaja saa luovuttaa omaa PartioID:tään lapsen käyttöön. Lapsi, jolla on jäsenrekisterissä oma sähköpostiosoite, voi rekisteröidä omalla sähköpostiosoitteellaan ja jäsennumerollaan oman PartioID:n, mutta se ei ole tarpeellista ennen samoajaikäkautta.

PartioID:lle voi valita oman käyttäjätunnuksen ja salasanan, tai yhdistää sen Facebook-tunnukseen tai Google-tiliin.

Huoltajan ohje asiointipalvelun käyttöön.

Yksityiskohtainen huoltajan ohje Kuksan käyttöön.