Juuma’20 saapuu, oletko jo ilmoittautunut?

Viime syksyisen Juuma-retken osallistujien toiveisiin on vastattu, ja jo lähes perinteeksi muodostuva retki toteutuu entistä hienompana ja hiotumpana 5.-6.9.2020!

Viimeisen vuoden seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille suunnattu retki painottaa vaeltamisen sijaan erilaisia erätaitoja ja -niksejä – ohjelmassa on muun muassa erilaisia majoitteita sekä monenlaisia tapoja ylittää erikokoisia vesistöjä – joko kastellen vain itsensä taikka täysin kuivin jaloin! Nyt on oiva tilaisuus päästä näkemään ja kokemaan rinkkalautta, heilahtaa ilmojen halki likimain Tarzanin tavoin A-pukilla puron yli tai rakentaa ihkaoikea lossi! Kaikenlaisia muitakin erä-, retki- ja luonnossa liikkumistaitoja voidaan ihmetellä osallistujien toiveiden mukaan.
Patikoimme lauantaina Kirskaanniemeen ja sunnuntaina takaisin, joten kuljettava matkakaan ei ole kovin pitkä – nyt onkin loistava tilaisuus päästä testaamaan varusteita tai kokeilemaan, millaisilla säädöillä rinkkaa on kivointa kantaa tai miten kumisaappaat toimivat vaelluskenkinä.

Loistavista mahdollisuuksista huolimatta vesistönylitys ei tarkoita tällä kertaa kastumista – halutessaan saa myös katsella huimapäisempien suorituksia rannalta, ja vesistönylityksessä matka on määränpäätä tärkeämpi – hyödynnämme Suolijärven erikokoisia lahtia ja puroja ylityksen kokeilemiseen, jolloin matka etenee kaikilla samaa tahtia, matkasipa lossilla tai ei. Paikalla on myös puolijoukkueteltta kaminoineen, joten riittävästi järvessä kastuttuaan pääsee lämmittelemään ja vaihtamaan kuivat vaatteet päälle – kokemus jollaiselle ei löydy vertaa normaalista arjesta!

Totuttuun tapaan myös erilaisia lainavarusteita löytyy melkein joka lähtöön – etenkin rinkkoja ja makuupusseja löytyy lainaan helposti, mutta melkein mitä vain järjestyy ajoissa ilmoittamalla. Omaa rinkkaa ei siis tarvitse olla, vaan nyt voi kokeilla lainarinkalla millaista sellaista on kantaa – halutessaan reissun aikana voi vaihtaa osaksi matkaa kaverin kanssa rinkkaa niin saa kokeilla oikeassa käytössä miltä erilaiset rinkat tuntuvat selässä. Näin voi rauhassa pohtia millaista rinkkaa ehkä tarvitsisi, eikä omaa rinkkaa tarvitse hankkia ennen kuin on todennut sille olevan riittävästi käyttöä.

Ilmoittautuminen on auki 30.8.2020 asti Kuksassa https://terte.partio.net/juuma20-ilmo ja retki kustantaa seikkailijoilta ja tarpojilta 11e. Kausimaksua ei syyskaudella 2020 ole käytössä, mutta normaaliin tapaan koko kauden tapahtumien osallistumismaksuista voi hakea vapautusta lähettämällä vapaamuotoisen sähköpostin lippukunnanjohtalle lpkj@lista.terte.partio.net

Toivottavasti nähdään Juumalla – sen parempaa tapaa viettää syyskuun ensimmäinen viikonloppu ei ole!