Tervaksentekijöiden sudenpentujen kevätretki Pandanpönttö 6.-7.4.2019

Tervetuloa Tervaksentekijöiden sudenpentujen kevätretkelle! Tule viettämään viikonloppu raikkaassa ulkoilmassa tutkien luonnon monimuotoisuutta ja tutustumaan tapoihin huolehtia siitä, että jokainen laji säilyy jatkossakin luonnossamme. Yhdessä tutkimme millaisia kasvi- ja eläinlajeja metsän siimeksessä asustaa ja rakennamme hyönteishotellin. Retkellä yövymme puolijoukkueteltassa.

Retki järjestetään Kortejärvellä (Keltolahdentie 47, 33680 Tampere) 6.-7.4.2019. Ilmoittautuminen viimeistään 29.3.2019 Kuksassa osoitteessa https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=23594. Retki alkaa lauantaina kello 10 ja päättyy sunnuntaina kello 12.

Retki sisältyy kausimaksuun, tai yksittäin maksettuna hinta on 25 €. Retki maksetaan lippukunnan tilille (IBAN: FI58 4108 0010 3690 26) viimeistään 1.4.2019. Maksun viestiin osallistuja ja retken nimi (esim. Paavo Partiolainen Pandanpönttö 19). Lisätiedot saat omalta johtajalta tai retkenjohtajalta Maija Kärkelä ( 0405394069 / hannamaija.karkela(at)gmail.com)

Huoltajat ja perheenjäsenet ovat tervetulleita osallistumaan retkelle. Retken toteuttamiseen osallistuvalta tai henkilökohtaisena avustajana toimiva aikuiselta ei peritä osallistumismaksua. Ohjelmaan osallistuvalta ei-partiolaiselta lapselta peritään normaali osallistumismaksu. Ohjelmaan osallistumattomalta lapselta sekä aikuiselta, jonka aikaa tällainen lapsi merkittävästi vie, veloitamme osallistumisesta ruokarahan eli puolet osallistumismaksusta. Jokaisesta osallistujasta täytetään oma ilmoittautumisensa.

Otathan mukaan:

* Partiohuivi

* Makuupussi; ainakin ns. kolmen vuodenajan pussi, kesäpussilla ei tarkene. Unilelu saa myös olla mukana

* Makuualusta; suosittelemme sudenpennuille ensisijaisesti solumuovisia makuualustoja niiden helppokäyttöisyyden vuoksi. Jos kuitenkin pakkaatte sudenpennulle mukaan ilmatäytteisen makuualustan, niin harjoittelettehan yhdessä sudenpennun kanssa ennen retkeä alustan täyttämistä, tyhjentämistä ja pakkaamista.

* Hammasharja, -tahna, pikkupyyhe, (hiusharja ja hiusnauhoja)

* Pitkähihainen ja -lahkeinen yöpuku

* Säänmukainen vaatetus, olemme ulkona koko retken

* Vaihtovaatteet: ulkovaatteet, housut, pusero ja jokaiselle retkipäivälle puhtaat alusvaatteet, t-paita ja sukat.

* lämmin fleece- tai villapaita, villasukat, 2 x käsineet, pipo

* sadetakki, sadehousut ja kumisaappaat

* ruokailuvälineet kankaisessa pussissa: lautanen, lusikka, haarukka, veitsi ja muki vähintään 1,5 dl, mukaan kannattaa pakata myös astiapyyhe

* taskulamppu/otsalamppu (varaparistot)

* omat henkilökohtaiset lääkkeet

* vesipullo

* pieni määrä karkkia tms. (huom! ei sipsiä, pähkinöitä tai limsoja!)

* rinkka tai iso reppu johon pakkaat kaiken

* sekä tietysti rutkasti reipasta retkimieltä!