Vieraita Afrikasta!

IMG_1083
Eilen keskiviikkona Tervaksentekijöiden Kololle saapui vieraita aina Afrikasta saakka. Senegalilaiset partiolaiset Auwa ja Edith matkustivat suomeen kertomaan omasta arjestaan ja elämästään sudenpennuille. Tarkoitus oli myös tutustua hieman suomalaisen sudenpentulauman arkeen. Lippukunnan Meritähdet lauma (2.luokkalaiset) ottivat vieraat todella innokkaasti vastaan. Kolonpöydälle levitettiin afrikkalaisia kankaita ja isoja julisteita joissa kuvattiin Senegalilaista elämää.

Meritähdet pääsivät kyselemään tytöiltä heitä askarruttavia kysymyksiä. Kysymyksiä tuli mm. koulusta, leikkipuistoista, kotieläimistä, viidakoista ja niiden eläimistä sekä tietysti partiosta.
Illan aikana Meritähdet oppivat mm. että Senegalilaiset syövät kotona sormin isoilta vadeilta ruokansa, mutta koulussa ei ole lainkaan meille niin tuttua kouluruokailua.

Luonnosta saatiin kuulla että aavikoituminen on iso ongelma Senegalissa. Suomalaisten Partiolaisten avulla aavikoituminen on hidastunut selkeästi viime vuosina. Mikä tietysti on tosi hieno juttu. Sen lisäksi että Senegalissa on aavikkoja kuultiin että maassa on lähes sademetsämäisiä viidakoita joissa elää paljon erilaisia villieläimiä. Eläimistä opittiin ainakin se että Boa on kuristajakäärme, eikä sillä ole myrkkyhampaita.

Partio herättikin kummastusta Meritähdissä. Selvisi nimittäin ettei Senegalilaiset Sudenpennut saa nimetä ryhmiään eläinten mukaan, niin kuin meillä suomessa tehdään. Senegalissa ryhmät saavat valita itselleen ryhmännimen vasta 12-vuotiaana. Sen lisäksi Sudenpentulauman koko on aina 8henkeä. Mikä herätti kysymyksiä siitä mitä niille kavereille tehtäisiin jotka haluaisivat myöhemmin partioon mukaan.

Laumankokous päätettiin komeasti huutamalla Tervaksentekijöiden omahuuto vieraille sekä iso KIITOS!
Senegalilaiset partiolaiset vierailevat vielä tänään Seikkailijajoukkue Sähköankeriaiden kokouksessa.

Vierailun mahdollisti Suomen Partiolaisten kehitysyhteistyöhanke, Woomal 2.